Jednoduchý recept

Tarhoňa s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63521
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Houby čerstvé
0,5 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá uzená
2 ks Šalotka
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tarhoňa
500 ml Voda pitná
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

250% Kalorie 4,928 kcal
Kilojoule 20 619kJ
214% Sacharidy 769 g
162% Tuky 121 g
1267% Sodík 25 g
217% Bílkoviny 122 g

Tarhoňa s houbami postup přípravy receptu:

1

Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, libeček opláchneme a nasekáme nahrubo. Majoránu obereme na lístky.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme šalotku se slaninou, poté vsypeme houby, osolíme a opepříme. Dusíme na mírném plameni. Asi po 10 minutách přisypeme tarhoňu, lehce osmažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, aby byla tarhoňa potopená, vmícháme libeček a ještě asi 8 -10 minut dusíme. Poté necháme tarhoňu několik minut dojít.

3

Tarhoňu podáváme posypanou lístky čerstvé majoránky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept