Treska se zeleninou zapečená v sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se zeleninou zapečená v sýru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Cuketa |
100 g | Kedlubna |
3 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
5 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
130 g | Treska filety |
500 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 696,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 104,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Cuketa, Kedlubna, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se zeleninou zapečená v sýru postup přípravy receptu:
1 | Filet z tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme zlehka hladkou moukou a krátce opečeme na oleji na pánvi. |
2 | Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky, omytou cuketu neloupeme, jen nakrájíme na kostičky. Zeleninu krátce povaříme. |
3 | Zeleninu rozložíme na filet z tresky, přidáme plátek sýru a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, ozdobíme nasekanou petrželkou. |