Uzená makrela se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená makrela se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63524 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Chléb celozrnný žitný |
20 g | Cibule červená |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Jablka |
20 g | Kopr čerstvý |
150 g | Makrela uzená |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
150 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Salát ledový |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 235,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citronová šťáva, Jablka, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Okurka salátová, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená makrela se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kroužky a kopr nasekáme. |
2 | Všechnu zeleninu rozložíme do salátové mísy a pokapeme zálivkou připravenou z kopru, soli, pepře, octa a sladidla. |
3 | Do mísy k zelenině přidáme na kousky nakrájenou uzenou makrelu a vařené vejce. |
4 | Podáváme s tmavým celozrnným chlebem. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem, do salátu dáme jen čtvrtku nebo max. polovinu vejce.