Jednoduchý recept

Uzená makrela se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63524
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 g Chléb celozrnný žitný
20 g Cibule červená
2 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Jablka
20 g Kopr čerstvý
150 g Makrela uzená
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
150 g Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Salát ledový
1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
1 špetka Sůl
0,5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
10% Sacharidy 36 g
41% Tuky 31 g
28% Sodík 568 mg
79% Bílkoviny 45 g

Uzená makrela se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kroužky a kopr nasekáme.

2

Všechnu zeleninu rozložíme do salátové mísy a pokapeme zálivkou připravenou z kopru, soli, pepře, octa a sladidla.

3

Do mísy k zelenině přidáme na kousky nakrájenou uzenou makrelu a vařené vejce.

4

Podáváme s tmavým celozrnným chlebem.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem, do salátu dáme jen čtvrtku nebo max. polovinu vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept