Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63525 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 špetka | Bazalka sušená |
3 g | Droždí |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Olej olivový |
50 g | Pórek |
70 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 402,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 583,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková pizza s pórkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, droždí, lžičky oleje a 2 lžic vlažné vody vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozválíme na plát, položíme do vhodné zapékací formy a potřeme zbylým olejem. |
3 | Na těsto rozložíme omytá, na plátky nakrájená rajčata, pórek a kousky tuňáka ve vlastní šťávě. Osolíme, okořeníme bazalkou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |