Dušené plody moře s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené plody moře s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
500 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule červená |
300 g | Halibut atlantický |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
3 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Škeble čerstvé |
6 ks | Tortilla |
700 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Brambory, Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička sušená, Halibut atlantický, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Škeble čerstvé, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené plody moře s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Tortilly nakrájíme na plátky a upečeme je v troubě do křupava. |
2 | Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Halibuta nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm. |
3 | Jednu limetku nakrájíme na skrojky, ze zbylých dvou vymačkáme šťávu. |
4 | Avokádo nakrájíme na měsíčky. |
5 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme je doměkka. |
6 | Drcené chilli papričky opečeme nasucho v pánvi a poté dáme stranou. |
7 | Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek 5 minut doměkka. Poté přidáme chipotle pastu, opečené chilli papričky, kmín, vývar a rajčata. Povaříme 5 minut a pak rozmixujeme dohladka. Poté přivedeme k varu a snížíme teplotu. Povaříme 10 minut. |
8 | Poté přidáme všechny mořské plody a vařené brambory. |
9 | Po pěti minutách přidáme limetkovou šťávu. |
10 | Podáváme se skrojky limetky, avokádem, posypané koriandrem, červenou cibulí a tortillami. |