Jednoduchý recept

Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63530

Ingredience

1 ks Cibule
2 špetka Kmín drcený
85 g Krůtí prsa
1 kávová lžička Olej chilli
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř 4 barev
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
85 g Vepřová kýta
Na potírání
1 kávová lžička Grilovací koření
0,8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 stroužek Česnek
Příloha
2 krajíc Chléb samožitný

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 292 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.

2

Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.

3

Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.

4

Upečené špízy podáváme horké s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept