Recept

Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63531
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
350 g Králičí hřbet
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř 4 barev
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 866kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 6 g
49% Sodík 973 mg
9% Bílkoviny 5 g

Králičí hřbet na česneku s cibulí a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Králičí hřbet odblaníme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 2 porce. Potřeme ho olejem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Troubu si předehřejemena 200°C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme ho vývarem, pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.

2

Očistíme cibule se stroužky česneku. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Králíka pečeme 30 minut, podlijeme ho výpekem, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, znovu maso zakryjeme a pečeme dalších 30 minut. Během pečení maso 2-3 polijeme výpekem tak, aby se na maso dostala i cibule s česnekem. Po 30 minutách z pekáčku odložíme pokrývku, do výpeku přilijeme bílé víno, promícháme a maso dopečeme odkryté dozlatova až zlatohněda. Během té doby maso ještě několikrát polijeme vínovým výpekem.

3

Porce upečeného králíka dáme na talíře, poklademe na něj upečenou zeleninu a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept