Kysané zelí se šťouchanými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí se šťouchanými brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63534 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Šťouchané brambory | |
---|---|
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Dušené zelí | |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
100 ml | Voda pitná |
50 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 566,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 43,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Kmín celý, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí se šťouchanými brambory postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut. |
2 | Než se uvaří, do rendlíku dáme kysané zelí, kmín a podlijeme je vodou. Pod pokličkou je dusíme 10-13 minut. Přebytečnou vodu ze zelí odlijeme, zelí dochutíme troškou cukru. |
3 | Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi, na rozehřátém másle cibuli osmažíme dozlatova. |
4 | Horké uvařené brambory oloupeme, dáme je do mísy a rozšťoucháme je. Ochutíme je solí, přidáme k nim cibuli s máslem a znovu je důkladně promícháme. Nakonec do šťouchaných brambor zamícháme kysané zelí. |
5 | Brambory se zelím podáváme horké. |