Jednoduchý recept

Kysané zelí se šťouchanými brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63534
Kategorie: Brambory

Ingredience

Šťouchané brambory
200 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
Dušené zelí
0,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín celý
100 ml Voda pitná
50 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 620kJ
6% Sacharidy 21 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 225 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kysané zelí se šťouchanými brambory postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.

2

Než se uvaří, do rendlíku dáme kysané zelí, kmín a podlijeme je vodou. Pod pokličkou je dusíme 10-13 minut. Přebytečnou vodu ze zelí odlijeme, zelí dochutíme troškou cukru.

3

Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi, na rozehřátém másle cibuli osmažíme dozlatova.

4

Horké uvařené brambory oloupeme, dáme je do mísy a rozšťoucháme je. Ochutíme je solí, přidáme k nim cibuli s máslem a znovu je důkladně promícháme. Nakonec do šťouchaných brambor zamícháme kysané zelí.

5

Brambory se zelím podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept