Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63540

Ingredience

240 g Cuketa
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
160 ml Jogurt bílý
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
160 ml Olej rostlinný
1 hrst Ořechy vlašské
200 ml Rum
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,337 kcal
Kilojoule 5 593kJ
46% Sacharidy 166 g
72% Tuky 54 g
10% Sodík 205 mg
39% Bílkoviny 22 g

Cukeťák postup přípravy receptu:

1

Ořechy nasekáme nahrubo a s rozinkami je na 60 minut namočíme do rumu.

2

Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.

3

Cuketu nahrubo nastrouháme, aby jí byly 2 hrnky (250 ml). Mouku prosejeme a smícháme se sodou, skořicí a zázvorem.

4

V míse do pěny našleháme cukr s vejci.

5

Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny. Přimícháme jogurt, olej a mouku. Do vymíchaného těsta zapracujeme cuketu a na závěr rozinky s ořechy i s rumem.

6

Těsto rozetřeme na plech a troubě předehřáté na 150 °C pečeme, až zezlátne. Že je koláč hotový, poznáme, když vpíchneme do těsta špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený.

7

Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept