Cukeťák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukeťák
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63540 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
240 g | Cuketa |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
160 ml | Jogurt bílý |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Ořechy vlašské |
200 ml | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 128,4mg |
Draslík | 394,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 307,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Hrozinky, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zázvor mletý, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukeťák postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasekáme nahrubo a s rozinkami je na 60 minut namočíme do rumu. |
2 | Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. |
3 | Cuketu nahrubo nastrouháme, aby jí byly 2 hrnky (250 ml). Mouku prosejeme a smícháme se sodou, skořicí a zázvorem. |
4 | V míse do pěny našleháme cukr s vejci. |
5 | Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny. Přimícháme jogurt, olej a mouku. Do vymíchaného těsta zapracujeme cuketu a na závěr rozinky s ořechy i s rumem. |
6 | Těsto rozetřeme na plech a troubě předehřáté na 150 °C pečeme, až zezlátne. Že je koláč hotový, poznáme, když vpíchneme do těsta špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený. |
7 | Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kostky. |