Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63541

Ingredience

Na těsto
4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Marmeláda višňová
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 ks Mandarinky
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Zakysaná smetana
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 582kJ
20% Sacharidy 72 g
75% Tuky 57 g
7% Sodík 149 mg
24% Bílkoviny 14 g

Šarlotka s mandarinkami postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.

2

Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.

3

Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.

4

Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.

5

Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky

6

Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept