Šarlotka s mandarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šarlotka s mandarinkami
Šarlotka s mandarinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63541 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Mandarinky |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Zakysaná smetana |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 518,8mg |
Draslík | 280,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Mandarinky, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šarlotka s mandarinkami postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky. |
2 | Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku. |
3 | Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut. |
4 | Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme. |
5 | Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky |
6 | Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit. |