Jednoduchý recept

Mexické koule

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63544
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Fazole červené sterilované
400 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Rýže Basmati
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1,5 polévková lžíce Thai Kari - ostrá omáčka
50 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
12% Sacharidy 43 g
30% Tuky 22 g
38% Sodík 751 mg
54% Bílkoviny 31 g

Mexické koule postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

2

Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.

3

Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.

4

Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.

5

Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.

6

Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept