Jednoduchý recept

Kyselica z Korytné

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63546

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
150 ml Voda pitná
Na fazole
1 hrst Fazole bílé
800 ml Voda pitná
Na houby
1 hrst Houby čerstvé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 123kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 124 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kyselica z Korytné postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.

2

Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.

3

Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.

4

Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.

5

Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept