Tuňák po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák po sicilsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Máta |
5 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl mořská |
100 g | Tuňák obecný |
30 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 689,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Máta, Rajčata, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Plátek čerstvého tuňáka "prošpikujeme" nasekaným česnekem a mátou. Osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme dozlatova. Zalijeme vínem a necháme na ohni, dokud se víno téměř nevyvaří. |
2 | Tuňáka vyjmeme a na zbylé šťávě v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný kousek česneku. Přidáme rozmačkaná rajčata a necháme jen přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme tuňáka a pod pokličkou maso dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými špagetami.