Jednoduchý recept

Tuňák po sicilsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63548
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Cibule
1 kávová lžička Máta
5 g Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1 špetka Sůl mořská
100 g Tuňák obecný
30 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 048kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 286 mg
45% Bílkoviny 25 g

Tuňák po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Plátek čerstvého tuňáka "prošpikujeme" nasekaným česnekem a mátou. Osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme dozlatova. Zalijeme vínem a necháme na ohni, dokud se víno téměř nevyvaří.

2

Tuňáka vyjmeme a na zbylé šťávě v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný kousek česneku. Přidáme rozmačkaná rajčata a necháme jen přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme tuňáka a pod pokličkou maso dopečeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými špagetami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept