Trdelník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trdelník
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63553 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
7 polévková lžíce | Cukr moučkový |
35 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek sušený |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na posypání | |
220 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 621,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Rum, Sůl, Vaječný žloutek sušený, Vaječný bílek slepičí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trdelník postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a necháme na teple vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme alespoň 50 minut kynout. |
3 | Vykynuté těsto roztáhneme na plech a necháme ještě kynout. Poté potřeme rozšlehaným bílkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. |
4 | Horké těsto posypeme jemně posekanými ořechy a krájíme na řezy. |