Buřtguláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buřtguláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63555 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
500 g | Kabanos |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
2 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 796,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buřtguláš postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek rozdrtíme, oloupané syrové brambory nakrájíme na střední kostky, kabanos sloupneme a nakrájíme na kostky. |
2 | Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kabanos a zarestujeme. Poté vmícháme papriku, pepř, sůl, zarestujme a zalijeme vodou. Vmícháme brambory, utřenou majoránku a dusíme do poloměkka. Na závěr vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku a dovaříme. |