Recept

Krůtí maso se šípkovou omáčkou a knedlíkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63561
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Badyán
2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
1500 ml Hovězí vývar základní
1 ks Knedlík houskový
800 g Krůtí maso
1 kávová lžička Majoránka čerstvá
2 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 g Perník
2 ks Petržel kořen
200 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Rajčatový protlak
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
11% Sacharidy 39 g
30% Tuky 22 g
66% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Krůtí maso se šípkovou omáčkou a knedlíkem postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, celer nakrájíme na kostičky. Smícháme je s červeným vínem a polovinou šípkové zavařeniny a s pomerančovou šťávou. Přidáme tymián, majoránku, nové koření, badyán, skořici, bobkový list a pepř. Do této směsi naložíme přes noc krůtí maso.

2

Druhý den krůtí maso vyjmeme. Marinádu přecedíme, aby byla tekutina a zelenina zvlášť.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a opečeme na něm slaninu na kostičky a cibuli nakrájenou na hrubo dosklovita.

4

Přidáme krůtí maso a opečeme ho ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na jeho místo dáme cukr krystal, který necháme zkaramelizovat a poté přidáme zeleninu i koření z marinády. Orestujeme ji a poté ji zalijeme šťávou z marinády a přidáme zbylou šípkovou zavařeninu. Přidáme i rajský protlak.

5

Do hrnce vrátíme maso a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Vaříme aspoň hodinu doměkka (záleží na velikosti masa).

6

Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle chuti, pokud je potřeba ochutíme citronovou šťávou.

7

V případě potřeby zahustíme strouhaným perníkem.

8

Knedlík nakrájíme na plátky a napaříme, krůtí maso nakrájíme na tenké plátky.

9

Na talíře rozložíme knedlíky a plátky masa, zalijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept