Farmářský kotlet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farmářský kotlet
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
7 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
7 g | Sůl |
60 g | Šunka selská |
600 g | Vepřová kotleta s kostí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,5mg |
Draslík | 261,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Šunka selská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová kotleta s kostí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Farmářský kotlet postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme. |
2 | Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C. |
3 | Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci. |
Poznámka
Vepřové kotlety podáváme přelité omáčkou například s hranolkami, šťouchanými bramborami nebo i těstovinami.