Katův šleh s bramborákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katův šleh s bramborákem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63566 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
500 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Majoránka |
50 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej slunečnicový |
100 ml | Omáčka sladkokyselá |
40 g | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 204,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 937,9mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Omáčka sladkokyselá, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Katův šleh s bramborákem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti. |
2 | Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova. |
3 | Kuřecí směs podáváme s bramboráky. |