Vařená rýže s jarní cibulkou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená rýže s jarní cibulkou a pórkem
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63570 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule lahůdková |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pórek |
85 g | rýže basmati vařená |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,0mg |
Vláknina | 733,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Máslo nízkokalorické, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny rýže basmati vařená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená rýže s jarní cibulkou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme pórek s jarní cibulkou a pokrájíme je na tenká kolečka. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle s olejem zeleninu zpěníme, poté ji zlehka vmícháme do uvařené rýže, podle chuti dosolíme a hned podáváme jako přílohu. |