Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 580 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 540 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63573
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
10 g Kmín celý
6 g Muškátový oříšek
10 g Pepř černý mletý
100 g Rychlosůl
2000 g Vepřová kýta
3000 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 179kJ
0% Sacharidy 1 g
126% Tuky 95 g
5% Sodík 104 mg
59% Bílkoviny 33 g

Klobásky - cigáro postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.

2

Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.

3

Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.

4

Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept