Kornoutky na zmrzlinu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky na zmrzlinu
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63578 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 379,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky na zmrzlinu postup přípravy receptu:
1 | Z tvrdého papíru utvoříme kornoutky, které slepíme, aby držely tvar. |
2 | Cukr smícháme s moukou a škrobem a skořicí. |
3 | Smetanu ušleháme, postupně zašleháme se sypkou směsí. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odpočinout (ne v lednici). |
4 | Vaflovač nahřejeme a smažíme vždy lžíci těsta, pečeme zhruba minutu. Ještě horkou vafli natočíme na připravený kornout a necháme zchladnout (nejlépe v úzké skleničce, aby se tvar udržel). |