Jednoduchý recept

Telecí s ančovičkami a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6358
Kategorie: Maso

Ingredience

6 ks Ančovičky konzervované
2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
4% Sacharidy 13 g
45% Tuky 34 g
163% Sodík 3 g
93% Bílkoviny 52 g

Telecí s ančovičkami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Plátky masa omyjeme, zlehka naklepeme a obalíme v mouce smíchané se lžičkou soli a špetkou drceného pepře.

2

V kastrolu rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran do zlatohněda orestujeme. Vyjmeme, do kastrolu nasypeme cibuli a slaninu, obojí nakrájené na kostičky, celer nakrájený na plátky a mrkev na půlkolečka. Promícháme a asi 5min opékáme, dokud zelenina nezměkne.

3

Poté přidáme na plátky nasekaný česnek a pokrájené ančovičky a ještě krátce asi 3min restujeme. Zalijeme vínem a vývarem a vložíme drcená rajčata. Ochutíme solí a pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou a vložíme bobkový list. Promícháme, vložíme maso, zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme cca 1hodinu. Občas promícháme, případně přilijeme vodu.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept