Jednoduchý recept

Bílkové suchárky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63581

Ingredience

100 g Cukr moučka
80 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
Na obalení
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 67 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bílkové suchárky postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne.

3

Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C.

4

Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept