Bílkové suchárky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkové suchárky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63581 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
100 g | Cukr moučka |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na obalení | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 86,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkové suchárky postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, formu (nejlépe úzkou) vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zašleháme polovinu cukru, zbylý cukr už jen lehce vmícháme střídavě s vlažným máslem a moukou. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. |
3 | Upečený piškot necháme zchladnout, poté krájíme na řezy, které usušíme v troubě zahřáté na 90 – 110 °C. |
4 | Ještě horké řezy obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. |