Jednoduchý recept

Restované marinované rybí filé

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63584

Ingredience

Marináda
1 polévková lžíce Bazalka
2 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Mikado Worcestrová omáčka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 stroužek Česnek
Restované filé
240 g Filé rybí
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 plátek Sýr Eidam cihla 30%
4 polévková lžíce Voda pitná
Na ozdobu
2 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 706kJ
2% Sacharidy 7 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 8 mg
93% Bílkoviny 52 g

Restované marinované rybí filé postup přípravy receptu:

1

Připravíme si hustou marinádu: do misky dáme worcestrovou omáčku, prolisované stroužky česneku, pepř a drcený kmín. Čerstvé lístky omytých bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku posekáme velmi drobně a přimícháme je do marinády.

2

Omyté a osušené mražené filé z tresky vložíme do marinády a metličkou je důkladně potřeme z každé strany. Necháme je marinovat necelou hodinu.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm filé restujeme z každé strany (po 1-2 minutách) dozlatova. Pak k filé přilijeme 4 lžíce vody a pod pokličkou rybu dusíme do doby, než se voda vypaří. Každou porci pokryjeme tenkým plátkem tvrdého sýru a pod pokličkou necháme sýr na filé rozpustit.

4

Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Horké porce rybího filé dáme na talíře, ozdobíme je rajčaty a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept