Restované marinované rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované marinované rybí filé
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mikado Worcestrová omáčka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
Restované filé | |
240 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 plátek | Sýr Eidam cihla 30% |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 780,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Kmín drcený, Rozmarýn čerstvý, Voda pitná, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Filé rybí, Olej olivový extra panenský, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mikado Worcestrová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Restované marinované rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si hustou marinádu: do misky dáme worcestrovou omáčku, prolisované stroužky česneku, pepř a drcený kmín. Čerstvé lístky omytých bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku posekáme velmi drobně a přimícháme je do marinády. |
2 | Omyté a osušené mražené filé z tresky vložíme do marinády a metličkou je důkladně potřeme z každé strany. Necháme je marinovat necelou hodinu. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něm filé restujeme z každé strany (po 1-2 minutách) dozlatova. Pak k filé přilijeme 4 lžíce vody a pod pokličkou rybu dusíme do doby, než se voda vypaří. Každou porci pokryjeme tenkým plátkem tvrdého sýru a pod pokličkou necháme sýr na filé rozpustit. |
4 | Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Horké porce rybího filé dáme na talíře, ozdobíme je rajčaty a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory.