Vánoční kapustnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční kapustnice
Vánoční kapustnice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63585 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 hrst | Houby sušené |
1,2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Klobása debrecínská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
150 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 357,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 143,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása debrecínská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční kapustnice postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme do vody, poté scedíme a necháme okapat. Zelí necháme okapat a překrájíme, švestky nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostky. |
2 | Na rozpuštěném sádle orestujeme houby, přidáme švestky a klobásu, zarestujme, vmícháme papriku, zelí, kmín, sůl, pepř, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelí měkké. |
3 | Na rozpuštěné máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zahustíme polévku. Povaříme ještě alespoň 10 minut. |