Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63586
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
500 g Kapusta hlávková
2 špetka Kmín drcený
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
Na vymazání
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na zahuštění
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 291kJ
7% Sacharidy 27 g
45% Tuky 34 g
31% Sodík 613 mg
62% Bílkoviny 35 g

Golubce postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme.

2

Zapékací mísu vytřeme olejem.

3

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky.

4

V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu.

5

Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut.

6

Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit.

7

Závitky podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept