Tatarák s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák s kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63587 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
3 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
250 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na topinky | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 239,6mg |
Draslík | 532,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 548,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Sůl, Tabasco, Vaječný žloutek slepičí, Česnek, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Kapary, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka), Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák s kapary postup přípravy receptu:
1 | Maso umeleme, kapary posekáme, cibuli nakrájíme najemno, okurku nakrájíme na kostičky. Do žloutku zašleháme hořčici, protlak, worcester a tabasco. |
2 | V míse pečlivě promícháme maso se všemi zbylými surovinami. |
3 | Na pánvi usmažíme po obou stranách krajíce chleba, potřeme je česnekem a podáváme k tataráku. |