Recept

Pečená zelenina s Aljašskou treskou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63588

Ingredience

Zelenina
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
200 g Cuketa
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř bílý
3 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl bylinková
2 stroužek Česnek
Rybí filé
200 g Aljašská Treska filé LIDL
2 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl mořská
Na vytření pekáčku
1 kávová lžička Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 908kJ
6% Sacharidy 23 g
9% Tuky 6 g
13% Sodík 256 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pečená zelenina s Aljašskou treskou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.

2

Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.

3

Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept