Štika pečená se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika pečená se špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
Porce štiky | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 špetka | Pepř černý mletý |
220 g | Štika obecná |
3 špetka | Sůl |
Na povaření špenátu | |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Ochucený špenát | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Mozzarella light |
0,2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 823,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Kmín drcený, Sůl, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Štika obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mozzarella light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Štika pečená se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Porce ze štiky omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne vařit, vložíme do ní špenátové listy, povaříme je 1 minutu, pak hned je scedíme, necháme v sítu okapat, poté je pokrájíme na proužky. Očistíme cibuli se stroužky česneku. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, česnek, sůl a pepř. Promícháme a pod poklicí krátce, 5 minut podusíme. Pak rendlík odstavíme z plotny, do mírně vychladlého špenátu přimícháme na kostičky pokrájený sýr. Z omytých masitých rajčat nakrájíme silnější plátky. |
4 | Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poklademe porce štiky, okolo nich a na rybu poklademe špenát se sýrem. Na špenát rozložíme ještě plátky rajčat, osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem. Pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Štiku se špenátem dusíme přibližně 20 minut, pak poklici odložíme a pečeme dalších 10-15 minut. |
5 | Na talíře dáme špenát s plátky rajčat, na špenát poklademe porce štiky a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory.