Recept

Štika pečená se špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63590
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 špetka Sůl
Porce štiky
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 špetka Pepř černý mletý
220 g Štika obecná
3 špetka Sůl
Na povaření špenátu
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Ochucený špenát
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
125 g Mozzarella light
0,2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
66% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Štika pečená se špenátem postup přípravy receptu:

1

Porce ze štiky omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.

2

V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne vařit, vložíme do ní špenátové listy, povaříme je 1 minutu, pak hned je scedíme, necháme v sítu okapat, poté je pokrájíme na proužky. Očistíme cibuli se stroužky česneku. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.

3

Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, česnek, sůl a pepř. Promícháme a pod poklicí krátce, 5 minut podusíme. Pak rendlík odstavíme z plotny, do mírně vychladlého špenátu přimícháme na kostičky pokrájený sýr. Z omytých masitých rajčat nakrájíme silnější plátky.

4

Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poklademe porce štiky, okolo nich a na rybu poklademe špenát se sýrem. Na špenát rozložíme ještě plátky rajčat, osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem. Pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Štiku se špenátem dusíme přibližně 20 minut, pak poklici odložíme a pečeme dalších 10-15 minut.

5

Na talíře dáme špenát s plátky rajčat, na špenát poklademe porce štiky a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha: vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept