Recept

Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63591

Ingredience

240 g Hejk
Marináda
2 polévková lžíce Hořčice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl mořská
Na opečení
0,5 polévková lžíce Olej olivový
Zelenina
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Paprika červená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 7 g
18% Sodík 353 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.

3

V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.

4

Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.

5

Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept