Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63591 |
Ingredience
240 g | Hejk |
Marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl mořská |
Na opečení | |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Zelenina | |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Paprika červená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 198,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Chilli paprička, Cibule, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2 | Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran. |
3 | V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby. |
4 | Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem. |
5 | Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme. |