Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Hejk vařený v páře | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
4 polévková lžíce | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
240 g | Hejk |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
3 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Jogurtový dresing | |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
50 ml | Jogurt nízkotučný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 240,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 597,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kmín drcený, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cukr krupice, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem postup přípravy receptu:
1 | Dva mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme povolit. Poté je celé osolíme, posypeme kmínem, zvrchu posypeme pepřem 4 barev a pokapeme citrónovou šťávou. Omyjeme po 2 kusech celé snítky petržele, 1 ks snítky celeru, malý svazek kopru a pažitky. Očistíme 3 stroužky česneku. |
2 | Do širšího hrnce (s pařáčkem) nalijeme přibližně 500ml vody, přidáme do ní nové koření, bobkový list, celý černý pepř a očištěné 2 stroužky česneku, které jsme překrojili. Vodu v pařáčku přivedeme k varu, na pařáček (síťku) položíme 2 kusy filetů, na filety poklademe po jedné snítce petrželky a celeru. Pod poklicí v páře pomalu rybu vaříme 15-18 minut. |
3 | Mezitím si připravíme jogurtový dresing: do misky dáme bílý jogurt, sůl, pepř, cukr, přírodní měkký sýr, prolisovaný 1 stroužek česneku. Malý svazek kopru, pažitku, lístky z jedné snítky petrželky pokrájíme velmi drobně a přidáme je k jogurtu. Směs velmi dobře promícháme. |
4 | Uvařené filety hejka opatrně z páry vyjmeme, poklademe je na talíře, přelijeme jogurtovým dresingem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |
Poznámka
Příloha : vařené brambory.