Recept

Cheesecake s růžovou rebarborou I

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63595
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

80 g Cukr krupice
30 g Kukuřičné lupínky Natural
175 g Máslo čerstvé
850 g Reveň (Rebarbora)
80 ml Sirup zázvorový
1 polévková lžíce Sirup zlatý
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sušenky zázvorové
200 g Sýr krémový
250 g Tvaroh tučný
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
12% Sacharidy 44 g
45% Tuky 34 g
13% Sodík 266 mg
13% Bílkoviny 7 g

Cheesecake s růžovou rebarborou I postup přípravy receptu:

1

Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Oloupeme růžovou rebarboru ( pokud ji neseženeme, můžeme použít i obyčejnou )a nakrájíme ji na asi 7 cm dlouhé kousky. Dáme je do kastrolu, který je možné vložit do trouby. Rebarboru pokapeme zázvorovým sirupem a posypeme 50 gramy krupicového cukru. Není nutné přidávat vodu, protože hodně šťávy vypustí rebarbora. Dáme péci do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut tak, aby rebarbora byla měkká, ale aby ještě držela tvar. Vyjmeme kastrol z trouby a a necháme rebarboru vychladnout. Poté jí polovinu rozmixujeme a zbytek odložíme stranou na zdobení.

3

Rozmixujeme zázvorové sušenky,nebo je vložíme do plastového sáčku a rozdrtíme je válečkem na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme se 150 ti gramy rozehřátého másla. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky dortové formy ( otevírací kulatá dortová forma o průměru 23 cm ),kterou předtím vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky asi 3 - 4 cm, aby do něj šla upravit náplň.

4

4 plátky želatiny přelijeme vodou, necháme změknout.

5

200 gramů smetanového sýra, 250 gramů tvarohu a 30 gramů krupicového cukru prošleháme ve velké míse do lehkého krému. Do něj zapracujeme rozmixovanou rebarboru. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou nalijeme smetanu a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili zbytky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Formu vložíme do chladničky a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout, nejlépe však přes noc.

6

Rozehřejeme lžíci másla a lžíci zlatého třtinového, nebo světlého kukuřičnému sirupu v rendlíku a přimícháme 30 gramů kukuřičných lupínků. Dáme si záležet na tom, aby byl každý lupínek obalený sladkou směsí. Pak lupínky rozprostřeme na silikonovou podloýku, nebo pečicí papír a necháme je uschnout.

7

Cheesecake vyjmeme z formy, přeneseme ho na tác, rozložíme na něj kousky rebarbory a posypeme ho obalenými kukuřičnými lupínky. Rozkrájením získáme deset porcí vynikajícího cheesecake s výraznou chutí rebarbory.

Poznámka

Lupínky dáváme na rebarboru až těsně před servírováním, aby se nerozmáčely.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept