Cheesecake s růžovou rebarborou I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s růžovou rebarborou I
Cheesecake s růžovou rebarborou I
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63595 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
30 g | Kukuřičné lupínky Natural |
175 g | Máslo čerstvé |
850 g | Reveň (Rebarbora) |
80 ml | Sirup zázvorový |
1 polévková lžíce | Sirup zlatý |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sušenky zázvorové |
200 g | Sýr krémový |
250 g | Tvaroh tučný |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 355,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 96,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Sušenky zázvorové, Sýr krémový, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup zázvorový, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičné lupínky Natural, Sirup zlatý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s růžovou rebarborou I postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Oloupeme růžovou rebarboru ( pokud ji neseženeme, můžeme použít i obyčejnou )a nakrájíme ji na asi 7 cm dlouhé kousky. Dáme je do kastrolu, který je možné vložit do trouby. Rebarboru pokapeme zázvorovým sirupem a posypeme 50 gramy krupicového cukru. Není nutné přidávat vodu, protože hodně šťávy vypustí rebarbora. Dáme péci do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut tak, aby rebarbora byla měkká, ale aby ještě držela tvar. Vyjmeme kastrol z trouby a a necháme rebarboru vychladnout. Poté jí polovinu rozmixujeme a zbytek odložíme stranou na zdobení. |
3 | Rozmixujeme zázvorové sušenky,nebo je vložíme do plastového sáčku a rozdrtíme je válečkem na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme se 150 ti gramy rozehřátého másla. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky dortové formy ( otevírací kulatá dortová forma o průměru 23 cm ),kterou předtím vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky asi 3 - 4 cm, aby do něj šla upravit náplň. |
4 | 4 plátky želatiny přelijeme vodou, necháme změknout. |
5 | 200 gramů smetanového sýra, 250 gramů tvarohu a 30 gramů krupicového cukru prošleháme ve velké míse do lehkého krému. Do něj zapracujeme rozmixovanou rebarboru. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou nalijeme smetanu a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili zbytky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Formu vložíme do chladničky a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout, nejlépe však přes noc. |
6 | Rozehřejeme lžíci másla a lžíci zlatého třtinového, nebo světlého kukuřičnému sirupu v rendlíku a přimícháme 30 gramů kukuřičných lupínků. Dáme si záležet na tom, aby byl každý lupínek obalený sladkou směsí. Pak lupínky rozprostřeme na silikonovou podloýku, nebo pečicí papír a necháme je uschnout. |
7 | Cheesecake vyjmeme z formy, přeneseme ho na tác, rozložíme na něj kousky rebarbory a posypeme ho obalenými kukuřičnými lupínky. Rozkrájením získáme deset porcí vynikajícího cheesecake s výraznou chutí rebarbory. |
Poznámka
Lupínky dáváme na rebarboru až těsně před servírováním, aby se nerozmáčely.