Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
220 g | Treska filety |
Vařené brambory | |
---|---|
200 g | Brambory vařené ve slupce |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Jogurtová marináda | |
2 stroužek | Česnek |
130 ml | Jogurt nízkotučný |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Slunečnicová semínka loupaná BIO |
50 ml | Smetana 6% (do kávy) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 714,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 187,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Česnek, Jogurt nízkotučný, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety, Slunečnicová semínka loupaná BIO nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny. |
2 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut. |
3 | Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme. |
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!
Výborná kombinace chutí, určitě doporučuji!