Recept

Cheesecake s citronovým krémem a sněhem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63600
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

300 g Celozrnné sušenky
4 polévková lžíce Citronový krém
2 ks Citrony
300 g Cukr krupice
150 g Máslo čerstvé
60 ml Sirup Golden
300 g Sýr krémový
250 g Sýr Ricotta
3 ks Vaječný bílek slepičí
100 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 973kJ
11% Sacharidy 40 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 170 mg
12% Bílkoviny 7 g

Cheesecake s citronovým krémem a sněhem postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry ), nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm ( formu předem vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem )tak, aby směs sahala do výšky 3 - 4 cm, aby se do ní dala upravit náplň. Sušenkový základ na dně formy potřeme rovnoměrnou vrstvou citronového krému.

2

6 plátků želatiny přelijeme vodou a necháme je změknout.

3

Prošleháme ricottu, smetanový sýr, zakysanou smetanu a 100 gramů krupicového cukru ve velké míse a do krému poté vmícháme citronovou kůru ze dvou citronů.

4

Citronovou šťávu ze dvou citronů s 60 ti ml vody dáme do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlíku s mírně vroucí vodou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je za stálého míchání v ohřáté vodě s citronovou šťávou. Poté přecedíme, abychom se zbavili zbytků nerozpuštěné želatiny a vmícháme do krému se smetanovým sýrem. Šleháme tak, aby vznikla hladká hmota a tu pak rovnoměrně naneseme na sušenkový základ v dortové formě. Pak formu dáme do chladničky a necháme ideálně přes noc ztuhnout, minimálně však 3 - 4 hodiny.

5

4 lžíce vody, zlatý třtinový sirup (nebo světlý kukuřičný sirup )a 150 gramů krupicového cukru zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Pak přivedeme k varu. Metlou, nebo elektrickým šlehačem ušleháme pevný sníh ze tří bílků ( musí být tak pevný, aby mohl tvořit pevné špičky ). Za stálého míchání postupně, tenkým pramínkem, přiléváme horký cukrový sirup a šleháme, dokud sníh nevychladne a není pevný a lesklý. Tato činnost nám bude trvat asi deset minut, doporučuji tedy použít kuchyňský robot se šlehací metlou.

6

Bílkový sníh dáme do cukrářského zdobicího sáčku a ve vysokých kopečcích ho naneseme na ztuhlý a vychlazený cheesecake. Flambovací pistolí kopečky opečeme. nemáme-li pistoli, opečeme pod předehřátým grilem, vyndáme z dortové formy a po rozkrájení získáme deset porcí vynikajícího sladkokyselého dortu.

Poznámka

Pokud cheesecake nepodáváme ihned, uchováváme ho v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept