Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63603
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

300 g Celozrnné sušenky
70 g Cukr krupice
6 ks Limetka
150 g Máslo čerstvé
400 g Salko
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Sýr krémový
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
10% Sacharidy 37 g
57% Tuky 43 g
10% Sodík 194 mg
13% Bílkoviny 7 g

Cheesecake s limetou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry) můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Vzniklou sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky otevírací, kulaté dortové formy o průměru 23 cm. Formu napřed vytřeme tukem a vyložíme pečicím papírem. Sušenkový základ by měl dosahovat výšky asi tři centimetry, ne víc, abychom do něj mohli upravit náplň. Formu vložíme do trouby a asi 5 - 8 minut pečeme, pak vyjmeme a necháme úplně vychladnout.

3

Nyní si připravíme kandovanou limetovou kůru. Škrabkou na zeleninu oloupeme ze čtyř limet dlouhé a tenké proužky kůry. Kůru dáme vařit se 70 ti gramy krupicového cukru v 60 ti mililitry vody. Vaříme asi 5 minut, dokud se nevytvoří řídký sirup. Kůru přendáme na drátěnou podložku - mřížku, necháme oschnout a vychladnout. Najemno nastrouháme kůru ze zbývajících dvou limet a ze všech šesti limet vymačkáme šťávu.

4

Do velké mísy dáme kondenzované mléko, smetanový sýr, šťávu ze šesti limet a jemně nasrouhanou kůru ze dvou limet. Důkladně vše prošleháme tak, aby vznikla hladká hmota. Upravíme ji do sušenkového základu v dortové formě a cheesecake uložíme minimálně na 3 hodiny do chladničky.

5

Těsně před podáváním, dáme do cukrářského sáčku s trubičkou s otvorem ve tvaru velké hvězdičky šlehačku a po okraji dortu z ní utvoříme kopečky. A nakonec cheesecake nazdobíme kandovanou limetovou kůrou. Po rozřezání získáme 10 porcí vynikající sladkokyselé dobroty.

Poznámka

Recept můžeme pozměnit použitím odpovídajícího množství citronů, místo limet a získáme citronový cheesecake.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept