Recept

Tropický cheesecake s kokosem a ananasem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63605

Ingredience

1 ks Ananas
100 g Cukr vanilka
50 g Kokos - mletý (Kopra)
50 g Lupínky kokosové
5 polévková lžíce Malibu
250 g Mascarpone
400 ml Mléko kokosové
150 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Sušenky kokosové
300 g Sýr krémový
1 l Voda pitná
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
11% Sacharidy 41 g
67% Tuky 51 g
8% Sodík 168 mg
11% Bílkoviny 6 g

Tropický cheesecake s kokosem a ananasem postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme kokosové sušenky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem a 50 ti gramy strouhaného kokosu. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm ( formu předem vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem )tak, aby směs sahala do výšky 3 - 4 cm, aby se do ní dala upravit náplň.

2

6 plátků želatiny přelijeme vodou a necháme je změknout.

3

Prošleháme mascarpone, smetanový sýr a vanilkový cukr ve velké míse tak, aby vznikl hladký krém.

4

Smetanu ke šlehání a kokosové mléko dáme do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a v teplé smetanové směsi je za stálého míchání necháme rozpustit. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a současně s jednou lžící kokosového rumu ( např. Malibu )zapracujeme do krému. Vzniklou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě, vložíme do chladničky a necháme ideálně přes noc, minimálně alespoň tři hodiny ztuhnout.

5

Předehřejeme troubu na 120 °C. Oloupeme ananas, nakrájíme ho na velmi tenké plátky, rozložíme je na silikonovou podložku, nebo na pečicí papír. Vložíme do trouby a ananas pečeme hodinu a půl až dvě hodiny. Ananas by měl být vyschlý, ale ne zhnědlý, doba pečení je závislá na tloušťce plátků. Po upečení necháme plátky vychladnout, pak je dáme do mělké nádoby a přelijeme je kokosovým rumem. V přikryté nádobě necháme ananas máčet v rumu asi 1 hodinu.

6

50 gramů kokosových lupínků opražíme na suché pánvi za stálého míchání a pak je necháme vychladnout ( práci si můžeme usnadnit, pokud rovnou koupíme pražené kokosové lupínky ).

7

Než budeme podávat, zbavíme ananasové plátky nadbytečné tekutiny a upravíme je na dort od středu k okrajům tak, aby okraj dortu zůstal volný. Volný okraj posypeme praženými kokosovými lupínky.

8

Po nakrájení získáme 12 porcí vynikajícího cheesecake, který vás přenese přímo na pláž kdesi v tropech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept