Tropický cheesecake s kokosem a ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tropický cheesecake s kokosem a ananasem
Tropický cheesecake s kokosem a ananasem
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63605 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
1 ks | Ananas |
100 g | Cukr vanilka |
50 g | Kokos - mletý (Kopra) |
50 g | Lupínky kokosové |
5 polévková lžíce | Malibu |
250 g | Mascarpone |
150 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko kokosové |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sušenky kokosové |
300 g | Sýr krémový |
1 l | Voda pitná |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 90,7mg |
Draslík | 249,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 379,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Sýr krémový, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Lupínky kokosové, Malibu, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mléko kokosové, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tropický cheesecake s kokosem a ananasem postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme kokosové sušenky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem a 50 ti gramy strouhaného kokosu. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a boky kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm ( formu předem vytřeme máslem a vyložíme pečicím papírem )tak, aby směs sahala do výšky 3 - 4 cm, aby se do ní dala upravit náplň. |
2 | 6 plátků želatiny přelijeme vodou a necháme je změknout. |
3 | Prošleháme mascarpone, smetanový sýr a vanilkový cukr ve velké míse tak, aby vznikl hladký krém. |
4 | Smetanu ke šlehání a kokosové mléko dáme do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a v teplé smetanové směsi je za stálého míchání necháme rozpustit. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a současně s jednou lžící kokosového rumu ( např. Malibu )zapracujeme do krému. Vzniklou náplň upravíme na sušenkový základ ve formě, vložíme do chladničky a necháme ideálně přes noc, minimálně alespoň tři hodiny ztuhnout. |
5 | Předehřejeme troubu na 120 °C. Oloupeme ananas, nakrájíme ho na velmi tenké plátky, rozložíme je na silikonovou podložku, nebo na pečicí papír. Vložíme do trouby a ananas pečeme hodinu a půl až dvě hodiny. Ananas by měl být vyschlý, ale ne zhnědlý, doba pečení je závislá na tloušťce plátků. Po upečení necháme plátky vychladnout, pak je dáme do mělké nádoby a přelijeme je kokosovým rumem. V přikryté nádobě necháme ananas máčet v rumu asi 1 hodinu. |
6 | 50 gramů kokosových lupínků opražíme na suché pánvi za stálého míchání a pak je necháme vychladnout ( práci si můžeme usnadnit, pokud rovnou koupíme pražené kokosové lupínky ). |
7 | Než budeme podávat, zbavíme ananasové plátky nadbytečné tekutiny a upravíme je na dort od středu k okrajům tak, aby okraj dortu zůstal volný. Volný okraj posypeme praženými kokosovými lupínky. |
8 | Po nakrájení získáme 12 porcí vynikajícího cheesecake, který vás přenese přímo na pláž kdesi v tropech. |