Recept

Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63607
Kategorie: Maso

Ingredience

220 g Kapr obecný
0,5 kávová lžička Kmín celý
3 špetka Pepř citronový
3 špetka Sůl
Zelenina
50 g Celer bulvový
1 ks Cibulka lahůdková
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř bílý
50 g Petržel kořen
1 ks Pórek
2 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na vytření a zapečení
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 plátek Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 743kJ
10% Sacharidy 35 g
20% Tuky 15 g
44% Sodík 880 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem.

2

Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.

3

Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne.

4

Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušené nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept