Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
220 g | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
3 špetka | Pepř citronový |
3 špetka | Sůl |
Zelenina | |
---|---|
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibulka lahůdková |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř bílý |
50 g | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na vytření a zapečení | |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 plátek | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 983,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín celý, Sůl, Celer bulvový, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř citronový, Mrkev kořen, Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem. |
2 | Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi. |
3 | Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne. |
4 | Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme. |
Poznámka
Příloha: dušené nebo vařené brambory.