Jednoduchý recept

Restovaná štika na pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63608
Kategorie: Maso

Ingredience

Restovaná štika
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř citronový
220 g Štika obecná
2 špetka Sůl
Dušený pórek
0,5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
60 g Pórek
1 špetka Sůl
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 545kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
21% Sodík 426 mg
24% Bílkoviny 14 g

Restovaná štika na pórku postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.

2

Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.

4

Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo vařená rýže natural.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept