Restovaná štika na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná štika na pórku
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Restovaná štika | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř citronový |
220 g | Štika obecná |
2 špetka | Sůl |
Dušený pórek | |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
60 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 55,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř citronový, Štika obecná, Máslo nízkokalorické, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná štika na pórku postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut. |
4 | Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme. |
Poznámka
Příloha: vařené brambory nebo vařená rýže natural.