Cheesecake drobenkový se slívami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake drobenkový se slívami
Cheesecake drobenkový se slívami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63609 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
160 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 kávová lžička | Skořice mletá |
800 g | Slívy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
1 l | Voda pitná |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 631,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 429,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Slívy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake drobenkový se slívami postup přípravy receptu:
1 | Začneme přípravou slívového pyré. Předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Rozpůlíme červené slívy a odstraníme pecky. Půlky slív vložíme řeznou stranou na dno pekáče, posypeme je cukrem ( 50 g )a skořicí ( 2 lžičky ), podlijeme 100 ml vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut doměkka, pak je necháme vychladnout. 12 opečených půlek slív a šťávu z pečení odložíme pro konečné ozdobení dezertu, ostatní půlky rozmixujeme. Nevypínáme troubu. |
3 | Konečky prstů zapracováváme máslo do hladké mouky, dokud směs nevypadá jako hrubá strouhanka. Do směsi vmícháme 100 g krupicového cukru a 2 lžičky mleté skořice a poté ji rozložíme na velký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout a rozdrobíme na kousky. Dvě třetiny upečené drobenky nasypeme na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. |
4 | Přelijeme 5 plátků želatiny vodou a necháme je změknout. |
5 | Prošleháme ricottu, smetanový sýr a 100 gramů krupicového cukru ve velké míse. Nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v zahřáté smetaně. Pak smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a vmícháme do hmoty se smetanovým sýrem. Dohladka prošleháme a do krému vmícháme slívové pyré. Tuto náplň upravíme na drobenkový základ a formu uložíme na celou noc, nebo minimálně na 3 - 4 hodiny do chladničky. |
6 | Než budeme servírovat, rozložíme na náplň 12 půlek slív a zakapeme je odloženou slívovou šťávou. Cheesecake nakrájíme na 12 porcí a porce posypeme zbývající drobenkou. |