Recept

Zapečený kapr v bramborách s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63612
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
Ochucený kapr
3 polévková lžíce Celer - nať
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 g Kapr obecný
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 špetka Sůl česneková
Zelenina
100 g Brambory
60 g Celer bulvový
50 g Kedlubna
2 špetka Kmín drcený
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej chilli
4 špetka Pepř 4 barev
2 špetka Sůl
Na vytření pekáčku
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Smetanová zálivka
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Pepř bílý
50 ml Smetana 6% (do kávy)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 182kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
49% Sodík 981 mg
40% Bílkoviny 23 g

Zapečený kapr v bramborách s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté snítky petrželové (3 lžíce) a celerové natě (3 lžíce) necháme okapat. Porce kapra omyjeme, osušíme, zabalíme do snítek petrželky a celeru. Necháme je v chladu 1 hodinu provonět. Pak z nich odebereme snítky bylinek, porce kapra potřeme z obou stran troškou hořčice, ochutíme je solí, pepřem a kmínem.

2

Troubu si předehřejeme na 180°C. Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: brambory, mrkev, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na plátky. V míse zeleninu promícháme s chilli olejem, solí, pepřem 4 barev a kmínem.

3

Do vymaštěného pekáčku střídavě poklademe 1/2 plátků brambor, kedlubny, mrkve a celeru. Pak na zeleninu položíme porce kapra (bez bylinek). Na ně poklademe 2/2 celerových plátků, kedlubny, mrkve a nakonec povrch pokryjeme bramborami. V misce smícháme smetanu s hořčicí, kmínem a solí. Povrch brambor polijeme smetanou, pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby.

4

Pečeme 35 minut, pak pekáček odkryjeme a zeleninu s kaprem pečeme dalších 20 minut. Když je povrch upečený dozlatova a okraje mají zlatohnědou kůrku, je pokrm hotový. Omytý citrón osušíme a pokrájíme na čtvrtky.

5

Porce brambor se zeleninou dáme na talíře, k nim položíme porce měkkého kapra, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept