Hříbková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63615 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 27,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Petržel - nať, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé malé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na velmi malé kostičky. Polovinu z velmi malé chilli papričky a omytou petrželku drobně nakrájíme. |
2 | V pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené hříbky, chilli a houby vysmažíme z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, drceným kmínem a necháme je vychladnout. |
3 | Vychladlé hříbky s chilli dáme do mísy, přidáme přírodní sýr, petrželku a vše dobře vymícháme. Podle chuti můžeme pomazánku dosolit. |